5eetlepelsspeltbloemeventueel gewone bloem. Voor glutenvrij recept: experimenteer met een combinatie van bv glutenvrije zelfrijzend bakmeel en amandelmeel. De pannenkoekjes worden dan wel iets zoeter. Houd er qua kruiderij etc. rekening mee. Voeg eventueel extra kruiden en specerijen naar smaak toe.
Voor de tzatziki, (maak deze minimaal een half uur van tevoren)
Laat de komkommer een kwartiertje uitlekken in een kleine zeef en meng met een klein beetje zeezout.
Meng in een kom de Griekse yoghurt met een eetlepel lekkere olijfolie met minstens 2 dikke tenen geraspte knoflook, flink wat versgemalen zwarte peper en een snuf zeezout of vlokken zeezout.
Doe de uitgelekte komkommer erbij. Schep goed om.
De tzatziki is vooral lekker als deze wat gekoeld is. Dus voor gebruik minstens een halfuur in de koelkast zetten.
*
Doe de rode uien en de courgette in een kom. Zorg ervoor dat de blokjes of reepjes courgette niet te grof zijn; het pannenkoekje valt anders uit elkaar bij het bakken en ook wordt de courgette niet gaar genoeg.
Kluts in een andere kom de eieren; voeg hieraan toe de gezeefde bloem en zelfrijzend bakmeel. Meng dit kort maar goed door elkaar.
Vermeng de kom met groente met het ei- en bloemmengsel, doe ook de fijngesneden kruiden erbij, als laatste zout en peper en eventueel de chili-vlokken.
neem een grote anti-aanbak koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van het mengsel in een beetje plantaardige olie. Er past 1 grote pannenkoek of anders 2 kleinere in een koekenpan.
Ze zijn het lekkerst als ze mooi lichtbruin zijn aan elke kant. Draai ze daarom goed om tijdens het bakken.