Hamburgers van kipgehakt met brood en kleine komkommers en sla
Porties
1hongerig persoon (of voor 2 eters)
Porties
1hongerig persoon (of voor 2 eters)
Ingrediënten
Instructies
Klaarmaken
  1. Neem een grote kom en doe hierin de smaakmakers die je wilt gebruiken= chili-vlokken of rode pepers, mosterdpoeder, knoflook, ui en gembersiroop/de vervangingen ervoor. Klein scheutje plantaardige olie en dan het gehakt erbij. Goed vermengen met het ei en de Brinta.
  2. Met de vissaus/lo-salt erbij.
Optioneel
  1. 2 flinke stengels lente-ui in kleine stukjes snijden en toevoegen in de kom.
  2. Het mengsel moet een beetje stevig aanvoelen. Eventueel meer Brinta erbij doen.
  3. Afdekken met een deksel en in de koelkast 30-60 minuten laten opstijven.
Bakken
  1. Vorm 4-6 hamburgers van het mengsel door er voor elke hamburger eerst een bal van te maken zo groot als een pingpongbal en die dan plat te maken in je handen.
  2. Vind je ze niet glad genoeg, gebruik een paar druppels olie.
  3. Zet een grote anti-aanbak koekenpan of grillpan op heet vuur.
  4. Kwast de hamburgers in met wat plantaardige olie (geen sesam-olie: niet geschikt om in te bakken!).
  5. Bak de hamburgers bruin met een mooi bruin korstje om en om in ongeveer 10-15 minuten.
  6. Eet ze op een broodje met wat komkommers en sla.