Pisang goreng
Maaltijd
Nagerecht
Keuken
Indisch
Porties
8
personen
Porties
8
personen
Ingrediƫnten
3
bakbananen
2 – 3
eetlepels
gembersiroop
naar smaak
2
eetlepels
kokossuiker
Javaanse suiker of bruine basterdsuiker kan ook
arachideolie
roomboter
als extra om in te bakken, smaak wordt wat romiger (hiermee niet geschikt voor veganisten!)
sriracha
of sambal oelek voor wie wat pit wil
Instructies
Halveer de bananen in de lengte en snijd dan de helften in de breedte.
Bak ze in een wok of ruime koekenpan in wat olie tot ze lichtbruin zijn. Steeds voorzichtig omroeren, niet te veel.
Bestrooi tijdens het bakken met wat suiker (en voor de avonturiers: scheutje sriracha of een likje sambal oelek).
Eet ze als ze nog warm zijn. Wie het nog wat zoeter wil, kan er extra suiker op doen.